به گزارش پایگاه خبری چالوس رسانه به نقل از خبرگزاری فارس، این روزها خبرهای دلخراشی از بیماری هاری در استان مازندران میشنویم، درحالیکه هنوز مرگ دلخراش براثر حمله سگهای ولگرد در شهرهای نکا و بهشهر از ذهنها فراموش نشد که مرگ تلخ دو تن دیگر در شهرستانهای رامسر و تنکابن نگرانیها را در ارتباط با جولان هاری در مازندران بیشتر کرد.
از ابتدای امسال پنج مازندرانی براثر ویروس هاری جان خود را از دست دادند، موضوع از آنجا نگرانکننده میشود که سالهای گذشته حتی یک مرگ هم بر اثر ویروس هاری در استان مازندران نداشتیم.
دردسر وجود سگهای بلاصاحب در شهرها
وجود سگهای بلاصاحب معضل بزرگی است که بهدلیل برنامهریزی صحیح برای جمعآوری این سگها هر روز بر نگرانی و دغدغههای مردم افزوده میشود و اکنون باید شاهد خبرهای تلخ و ناگوار باشیم. هرچه نگرانیها بیشتر میشود عملا شاهد بلاتکلیفی طرح ساماندهی سگهای ولگرد در سطح استان مازندران هستیم که در همه نقاط استان از شهر و روستا گرفته تا حای جنگل قابل لمس است.فوت دو شهروند اهل تنکابن و رامسر زنگ خطر جدی ویروس هاری را در استان مازندران به صدا درآورد.
هاری جان دو تن دیگر در مازندران را گرفت
رضا صفری عربی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تایید این خبر که هاری جان دو نفر را در رامسر و تنکابن گرفت، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون پنج نفر براثر ویروس هاری جان خود را از دست دادند. وی افزود: این دو شهروند اهل تنکابن و رامسر برای واکسن مراجعه نداشتند بهدلیل مراجعه دیرهنگام جان خود را از دست دادند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: یک خانم در درگیری با شغال براثر زخمی شدن به ویروس هاری مبتلا شد و زمانی مراجعه کرد که به ویروس مبتلا شد. صفری عربی ادامه داد: شهروند رامسری نیر علامتدار بود اما بهدلیل مراجعه دیرهنگام جان خود را از دست داد.
بلاتکلیفی طرح ساماندهی سگهای ولگرد در شهرها
وی با هشدار اینکه این ویروس در حیوانات اهلی و وحشی بهصورت پراکنده درحال گسترش است، تصریح کرد: متاسفانه جمعیت سگهای ولگرد روز به روز بیشتر شده و جمعیت آلوده به ویروس هاری نیز روز به روز دارد بیشتر میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: اینکه شغال هار داشتیم احتمال دارد ویروس هاری حیوانات اهلی نیز منتقل شود که نگرانی در ارتباط با جولان ویروس هاری را بیشتر و بیشتر کرده است.
همین چند روز پیش بود که پزشکی قانونی از افزایش ۳۷ درصدی سگگزیدگی در استان مازندران خبر داد که این آمار تنها مربوط به مراکز پزشکی قانونی است و درواقع آمار واقعی بیش از اینهاست. متاسفانه سگهایی که در گذشته در کوهستان و روستاها دیده میشدند، حالا به کوچهپسکوچه ها و منازل شهرها رسیدهاند و با وجود اهمیت این موضوع این مطالبه مهم کماکان بلاتکلیف مانده است.