به گزارش پایگاه خبری چالوس رسانه، وزیر آموزش وپرورش از راهاندازی سامانه «نماد» برای رسیدگی به آسیبهای اجتماعی دانشآموزان خبر داد و گفت: آموزش و پرورش در این حوزه مسئولیت خود را ایفا میکند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به الزامات ایمنی در مدارس غیردولتی، اظهار کرد: مدارس غیردولتی برای دریافت مجوز، ملزم به رعایت سختگیرانهترین استانداردهای نوسازی هستند که توسط سازمان نوسازی مدارس تعیین شده است.
وی افزود: این استانداردها حتی سختگیرانهتر از مدارس دولتی است و تا زمانی که تأییدیههای لازم را دریافت نکنند، مجوز فعالیت به آنها داده نخواهد شد.
وزیر آموزش وپرورش در ادامه به نظارت سنگین بر کیفیت آموزشی و ایمنی این مدارس اشاره کرد و گفت: در صورت بروز تخلف، برخورد قاطع صورت خواهد گرفت، البته مدارس غیردولتی نقش مهمی در پوشش تحصیلی دانشآموزان و پاسخگویی به بخشی از نیازهای آموزشی کشور دارند.
آسیبهای اجتماعی و نقش آموزش و پرورش
علیرضا کاظمی همچنین درباره مسئولیت آموزش و پرورش در قبال آسیبهای اجتماعی دانشآموزان گفت: هرچند آموزش و پرورش تنها ۴ تا ۵ ساعت از ۲۴ ساعت شبانهروز را در اختیار دانشآموز دارد، اما ما خود را مسئول میدانیم و برای کاهش آسیبهای اجتماعی تلاش میکنیم.
وی از وجود ۷۵۰ مرکز مشاوره دانشآموزی و ۴۰۰ مرکز مشاوره خانواده در کشور خبر داد و افزود: این مراکز به دانشآموزان و خانوادههای آنها خدمات مشاورهای ارائه میدهند.
همچنین سامانه “نماد” (نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان) راهاندازی شده است تا خانوادهها، معلمان و حتی خود دانشآموزان، موارد مشکوک به آسیبهای روانی و اجتماعی را گزارش کنند و در این سامانه، گزارشهای دریافتی بلافاصله بررسی و تیمهای فوریتهای اجتماعی برای رسیدگی اعزام میشوند.

پایش و پیشگیری از آسیبهای روانی دانشآموزان
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تصریح کرد: ما بهصورت هفتگی وضعیت آسیبهای اجتماعی دانشآموزان را در سطح کشور رصد میکنیم و اقدامات پیشگیرانه متعددی در این زمینه انجام دادهایم.
وی تأکید کرد: در مدارس شبانهروزی که دانشآموزان ساعات بیشتری را در محیط مدرسه سپری میکنند، حمایتهای ویژهای ارائه میشود و در سایر مدارس نیز تلاش میکنیم تا با همراهی خانوادهها و بهرهگیری از ظرفیتهای مشاورهای، آسیبهای کمتری متوجه دانشآموزان شود.
علیرضا کاظمی در پایان خاطرنشان کرد که آموزش و پرورش به هیچوجه نسبت به مشکلات دانشآموزان بیتفاوت نیست و با اجرای برنامههای حمایتی، مشاورهای و نظارتی، به بهبود وضعیت روحی و روانی آنها کمک میکند.