به گزارش پایگاه خبری چالوس رسانه، مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران گفت: امسال بارشهای مناسب سبب شده ذخایر سدها نسبت به سه سال اخیر بیشتر شود و وضعیت منابع آبی استان بهتر از خشکسالی پشتسر گذاشته شده ارزیابی میشود، اما مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی مانند سالهای گذشته ضرورت دارد.

بارشهای خوب طی ماههای اخیر موجب تکان خوردن وضعیت رودخانهها و سدها و منابع آبی استانی شدند طویکه صحبت از خروج از خشکسالی است اما کارشناسان اعتقاد دارند باتوجه به تغییرات اقلیمی احتمال تکرار خشکسالیهای اخیر در مازندران همچنان وجود دارد.
موضوع مهم اینکه باید با تغییر الگوی مصرف در مسیر سازگاری با کمآبی حرکت کنیم تا از منابع آبی موجود به شکلی درست و آیندهنگرانه بهره بگیریم.
با وجود بارشهای مناسب در ماههای اخیر که منجر به بهبود ذخایر آب و سرریز شدن برخی سدهای استان مازندران شده، وقوع خشکسالی همچنان موضوعی دور از انتظار نیست.
تغییرات اقلیمی و کاهش چشمگیر آورد آبی در حوزههای تالار، هراز و نکارود نشاندهنده این واقعیت است که نگرانی در ارتباط با منابع آبی همچنین وجود دارد.
فرهاد خلردی مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران در همین خصوص در گفتوگو با خبرنگار فارس، با اشاره به سرریز سدهای آیتالله صالحی مازندرانی و میجران رامسر و در آستانه سرریز بودن سد شهید رجایی ساری، اظهار کرد: ذخایر آبی مناسبی که امسال در سدها وجود دارد به دلیل بارندگیهای به هنگام است که شرایط استان از نظر ذخیره آب در مخزن سدها را نسبت به سه سال گذشته مطلوب کرده اما آمار بارندگیها نشان میدهد که باید با رعایت اصول مصرف بهینه آب، در حفظ این ذخایر آبی اهتمام کنیم.
وی با اشاره به پرشدگی ۷۴ درصدی ظرفیت آبگیری سدهای مازندران، افزود: با این وجود آورد آبی در حوزه تالار ۱۴ درصد، در حوزه هراز ۲۳ درصد و در حوزه نکارود ۴۶ درصد با کاهش مواجه است.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران با بیان اینکه بحران خشکسالی در مازندران حالت سینوسی دارد، افزود: این مشکل در مناطقی که سد نداریم ازجمله شهرستانهای بهشهر، تالار، هراز وجود دارد و به همین دلیل نوبتبندی آب در سال زراعی پیشرو در دستور کار قرار دارد.
خلردی یادآور شد: در حالت بارش تا این زمان از سال به حوزه نرمال رسیدیم اما موضوع مهم ذخیره برفی است که میتواند پشتوانه خوبی برای بارشها باشد.
وی با تاکید بر اینکه بحث خشکسالی متفاوت از حوزه بارشها است، خاطرنشان کرد: در برخی حوزهها حتی بارندگی اثری روی آورد آبی نداشته است.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران اظهار کرد: هرچند که امسال بارشهای مناسب سبب شده ذخایر سدها نسبت به سه سال اخیر بیشتر شود و وضعیت منابع آبی استان بهتر از خشکسالی پشتسر گذاشته شده ارزیابی میشود، اما مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی مانند سالهای گذشته ضرورت دارد.