به گزارش پایگاه خبری چالوس رسانه، معاون فنی آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی مازندران-نوشهر با اشاره به وقوع سیلابهای مخرب در حوزه آبخیز درهمیسر محور کندوان، از اجرای یک بند اصلاحی و برنامهریزی برای تکمیل سه سازه دیگر در راستای کاهش خسارات پاییندست و مهار رسوبات سنگین خبر داد.

محمدرسول رجبی معاون فنی آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر با اشاره به تغییرات اقلیمی و افزایش وقوع سیل در سالهای اخیر، اظهار کرد: در سالهای گذشته، وقوع سیلابها بهویژه در فصل تابستان، خسارات زیادی به مناطق روستایی، تأسیسات زیربنایی و حتی اراضی کشاورزی در پاییندست در حوزه ما وارد کرده است.
وی افزود: حوزه آبخیز درهمیسر که در محدوده محور کندوان واقع شده، یکی از مناطق سیلخیز استان محسوب میشود که طی ۱۵ سال اخیر، سه تا چهار سیلاب شدید در آن رخ داده و این سیلابها عمدتاً در پی رگبارهای تند تابستانی و به دلیل شیب زیاد و ویژگیهای زمینشناسی خاص منطقه ایجاد شدهاند.
رجبی با اشاره به وقوع آخرین سیل در تابستان سال گذشته، گفت: پس از بررسیهای کارشناسی و مطالعات انجامشده، تصمیم بر اجرای اقدامات آبخیزداری در این حوزه گرفته شد و بخشی از این اقدامات در بالادست و بخشی دیگر در مسیر آبراههای است که تا محدوده رستوران دربند و رودخانه چالوس امتداد دارد.
وی ادامه داد: در فاز نخست، چهار بند اصلاحی در مسیر انتهایی این آبراهه طراحی شده که هدف از اجرای آنها، تثبیت پروفیل طولی جریان، کاهش شیب، مهار رسوبات درشت و کنترل پدیدههای واریزهای است و از این چهار بند، یکی در سال گذشته با اعتبارات موجود اجرایی شده و سه مورد دیگر نیز در دستور کار قرار دارد که در صورت تخصیص اعتبارات لازم، به مرحله اجرا خواهند رسید.
معاون فنی آبخیزداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر تأکید کرد: واقعیت این است که هیچکس نمیتواند مدعی مهار کامل سیلاب باشد، چرا که سیلاب یک پدیده طبیعی و مکمل در حوزههای آبخیز است، اما با اجرای اقدامات سازهای آبخیزداری میتوان خسارات ناشی از این پدیده را تا حد قابلتوجهی کاهش داد.