Skip to content

پایگاه خبری چالوس ما

چالوس رسانه قدمگاه ۲۱ هزار شهید

Primary Menu
  • صفحه اصلی
  • اخبار چالوس
  • اخبار استان مازندران
  • اخبار کوتاه
  • یادداشت
  • فیلم
  • عکس
امروز: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
کد خبر: 6852 | تاریخ انتشار ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ | آخرین اخبار

خاموشی‌های ۴ ساعته، کشور را کلافه کرده است

ناترازی، در شرایطی به خورد مردم داده می‌شود که مردم سه سال دوره شهید رئیسی را تجربه کرده بودند که با بازگشت قریب ۱۰ هزار واحد تولیدی تعطیل شده به خط تولید، حتی یک ساعت در طول سه سال شهید رئیسی، برق خانگی و صنعتی قطع نشد و باید گفت که طی ۸ ماه اخیر این ناترازی را باید در مدیریت این دولت سراغ آورد.

به گزارش پایگاه خبری چالوس رسانه به نقل از پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» با وجود آنکه هنوز در فصل بهار هستیم، خاموشی‌ها به منازل بازگشته و در برخی شهرها قطع برق به چهار ساعت هم رسید. در این وضعیت مردم از اعمال خاموشی نامنظم و ناعادلانه گلایه دارند. 

خاموشی‌های ۴ ساعته، کشور را کلافه کرده است

 پس از تشدید خاموشی‌های با برنامه و بی‌برنامه در سراسر کشور و در شهرستان‌های اطراف تهران، خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده از دیروز به شهر تهران و استان‌های کشور بازگشت. 

شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ اطلاعیه‌ای درخصوص آگاهی از برنامه خاموشی‌های شهر تهران صادر کرد و از مردم خواست به وبسایت «برق من» مراجعه یا از طریق شماره‌گیری تلفن ۱۲۱ اقدام کنند. 

از سوی دیگر، طبق اعلام شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، تمامی مشترکان پرمصرف برق پایتخت پیامک هشدار دریافت کردند. از این تعداد، انشعاب برق ۱۰۳۳ مشترک که به پیامک ارسالی توجه نکرده و مصرف برق خود را کاهش ندادند، به صورت هوشمند و از راه دور محدود شد. 

قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق بسیار زودتر از پیش‌بینی‌ها آغاز شده است و در حالی که انتظار می‌رفت امسال قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده ناشی از کسری تولید نسبت به میزان تقاضا از میانه خردادماه شروع شود، از میانه فروردین‌ماه شاهد اعمال قطعی‌های برق هستیم.

 صنعت برق غافلگیر شد 

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی هم اخیراً خبر داد که متوسط دمای هوای بهار امسال نسبت به سال‌های قبل، چهار تا شش درجه افزایش یافته و این گرمای تابستانی در میانه بهار، موجب افزایش مصرف برق بیش از پیش‌بینی‌ها شده است. 

مسئولان و کارشناسان، در مجموع مهم‌ترین علل این خاموشی‌ها را افزایش دمای هوا، استخراج رمزارز، فرسودگی شبکه توزیع و نگرانی صنایع از تشدید ناترازی در ماه‌های آتی عنوان می‌کنند. 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، غافلگیری صنعت برق از افزایش دمای هوای فروردین‌ماه و به‌مدار آمدن کولرهای گازی در برخی شهرهای جنوبی از میانه فروردین، به پیشی‌گرفتن قطعی‌ها از برنامه‌های زمان‌بندی‌شده منجر شد؛ به‌طوری که قطعی‌های بی‌برنامه در نخستین ماه سال، کلافگی مردم را در پی داشت و بعد از آن مدیرعامل شرکت توانیر از مردم عذرخواهی کرد. 

این انتظار از وزارت نیرو وجود داشت که سریعاً طی روزهای بعدی، برنامه‌های تأمین و توزیع برق را به‌گونه‌ای به‌روزآوری کنند که قطعی‌ها کاهش یابد و متوقف شود و با شروع اوج تقاضای فصل گرم سال، دوباره شاهد اعمال خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده باشیم. در کمال تعجب، اما نه ‌تنها قطعی‌های برق متوقف نشد، بلکه توانیر قطعی‌های برق را که از ابتدای فصل گرم باید برنامه‌ریزی و اعمال می‌شد، در ادامه قطعی‌های فروردین‌ماه در دستور کار قرار داد.  در یک اقدام عجیب‌تر، شهرستان‌ها و شهرهای کوچک بیش از کلان‌شهرهایی چون تهران در فشار قطعی برق قرار گرفتند.

 متعادل شدن اعمال خاموشی 

در پی ورود رسانه‌ها به موضوع رسیدن سطح قطعی‌های برق در شهرستان‌ها و شهرهای کوچک به چهار ساعت، شرکت توانیر تصمیم گرفت از دیروز قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق را در شهر تهران و سایر کلان‌شهرها نیز اجرائی کند. 

به‌موجب این تصمیم، پیش‌بینی می‌شود که فشار قطعی‌های برق در شهرهای کوچک‌تر کاهش یابد و به‌عبارتی یک عدالت نسبی در خاموشی‌ها ایجاد شود. 

اما همچنان یک گلایه جدی و یک علامت سؤال بزرگ در عملکرد توانیر و شرکت‌های توزیع برق وجود دارد و آن این است که چرا برنامه‌های اعلامی قطع برق با آنچه اتفاق می‌افتد، هماهنگی کافی را ندارد؟ چرا صنعت برق کشور یک برنامه ساده برای اعمال قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق تنظیم نمی‌کند؟

 گلایه مردم از خاموشی‌های بی‌برنامه 

مردم گلایه دارند که اگر خاموشی به هر دلیلی اعمال می‌شود، حداقل دولت آن را به‌طور عادلانه تقسیم کند و مهم‌تر از آن، زمان‌بندی را رعایت کند. 

اخیراً در شهرستان‌های استان تهران از روستاها و شهرهای شمالی استان (منطقه شمیرانات) تا شهرهای غرب استان (شهریار و حومه) قطعی‌های برق دو تا چهار ساعته گزارش شده که اغلب بدون برنامه و در هماهنگی حداقلی با برنامه اعلامی بوده‌اند. 

این قطعی‌های طولانی و چندباره برق در شهرستان‌های استان تهران و برخی دیگر از استان‌های کشور، در نقاطی که تأمین آب آن‌ها با چاه صورت می‌گیرد، موجب قطعی چندساعته آب به دلیل قطعی برق چاه‌های تأمین آب شده است. 

به‌طور مثال، در منطقه صباشهر شهرستان شهریار، قطعی برق چاه‌ها موجب قطعی بیش از چهار ساعته آب شرب در روز گذشته شده بود. 

همچنین در منطقه شمیرانات تهران نیز در برخی شهرستان‌های شمالی استان، درحالی که قطعی دو ساعته میانه‌روز به‌عنوان قطعی برنامه‌ریزی‌شده برق اعلام شده بود، این قطعی بیش از چهار ساعت به‌طول انجامید و هیچ شماره‌ای اعم از ۱۲۱، پاسخگوی مردم کلافه از قطعی‌های برق نبوده است. 

گلایه مردم عمدتاً ناشی از خاموشی‌های بی‌برنامه است که نسبت به اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته، هماهنگی در زمان اعمال خاموشی و زمان وصل مجدد برق وجود ندارد.

 اختلال در زندگی مردم 

طبق گزارش‌های مردمی، اغلب برنامه‌های اعلامی قطعی برنامه‌ریزی‌شده برق با آنچه اعمال می‌شود، منافات دارد و مردم نمی‌توانند نسبت به کاهش آثار سوء قطع برق در زندگی‌شان به‌خاطر بی‌خبری از زمان قطع و وصل برق، برنامه‌ریزی کنند. 

گیر کردن در آسانسورها، ماندن پشت درب‌های برقی همچون پارکینگ‌ها، قطع آب در میانه‌روز در شرایط نامناسب به‌خاطر قطع برق پمپ ساختمان و… مشکلاتی در ظاهر ساده، اما جدی برای زندگی روزانه مردم ایجاد کرده است. 

در برخی شهرستان‌ها، علاوه‌بر قطعی همزمان آب با برق، قطعی آنتن موبایل‌ها و شبکه تلفن هم گزارش شده و مشکلات روزانه مردم را تشدید کرده است.  گفتنی است شرکت توانیر، پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران را در سال ۱۴۰۴ به‌طور کامل متوقف کرده است. 

مدیرعامل این شرکت که عنوان سخنگویی صنعت برق را هم یدک می‌کشد، حاضر به حضور در جمع خبرنگاران برای پاسخگویی نیست. 

باید پرسید که چرا برنامه‌های قطعی برنامه‌ریزی‌شده برق با آنچه اتفاق می‌افتد، همخوانی ندارد؟ و این عدم توان مدیریت خاموشی‌ها، از چه کمبودی نشأت می‌گیرد؟.

 وعده‌های بی‌سرانجام 

مردم و نمایندگان مجلس انتقاداتی از عملکرد دولت چهاردهم و خلف وعده آنها دارند. پس از خاموشی‌های زمستانه، رئیس‌جمهور، معاون اول و وزیر نیرو هر کدام به نوعی وعده داده بودند که وضعیت را تا رسیدن فصل گرم سال بهبود می‌دهند، اما تا حالا نتیجه تدابیر آن‌ها مشاهده نشده است. 

حمید رسایی، نماینده مجلس در واکنش به اظهارات وزیر نیرو در نشست با مدیران صنعت آب و آبفا کل کشور نوشت: آقای علی‌آبادی به جای مرثیه‌خوانی و توصیف شرایط اقلیمی خاورمیانه، باید آستین بالا بزنید و برای رفع مشکل آب و برق اقدامات عملی کنید. 

وی تصریح کرد: هنوز وعده چند ماه قبل شما از یادها نرفته که گفته بودید در سال ۱۴۰۴ مشکل خاموشی نداریم. 

این نماینده یادآور شد: سال گذشته در زمان وزارت آقای محرابیان با اقدامات برنامه‌ریزی‌شده در توزیع خاموشی‌های صنایع، کوچک‌ترین مشکلی برای مردم ایجاد نشد با اینکه مصرف برق به ۷۰ هزار مگاوات هم رسیده بود. اکنون با مصرف زیر ۶۰ هزار مگاوات، این خاموشی‌های گسترده دلیلی جز کم‌کاری ندارد. دیگر نمی‌توانید تقصیر را گردن دولت قبل بیندازید که سوخت جایگزین نیروگاه‌ها را ذخیره نکرده بود. 

انتقادات از وزیر نیرو و زمزمه‌های استیضاح او به جلسه هفتگی سخنگوی دولت هم کشیده شد. دیروز فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سؤال خبرنگاران در این زمینه گفت که استیضاح حق مجلس است، اما امیدواریم که به ابزار سیاسی تبدیل نشود. او همچنین اذعان کرد: می‌دانیم قطعی برق به مردم آسیب وارد می‌کند و ما عذرخواهی می‌کنیم، اما حل این مشکل زمان‌بر است.

 عقبگرد تلخ! 

سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم نیز در مطلبی خاطرنشان کرد: آیا می‌شود در عرض ۸ ماه کشوری با ظرفیت‌های بزرگ را یک دهه به عقب برگرداند؟ بله، می‌شود! تصویر اواخر دهه ۹۰ را به خاطر بیاوریم. سال ۱۳۹۹ و در ادامه اوایل ۱۴۰۰. خاموشی‌های تلخ و کلافه‌کننده ناشی از سوءمدیریت در سراسر کشور روان اجتماعی را به‌هم ریخته بود. زندگی اجتماعی مختل، شهر در خاموشی، و ونتیلاتور بیماران کرونایی قطع و امان از کف مردم رفته بود. خوزستان عزیز در گرمای طاقت‌فرسا علاوه‌بر بی‌برقی درگیر قطع آب هم بود. تشنه و تفتیده. کرونای مدیریتی هم روزانه جان ۸۰۰ تن از عزیزانمان را می‌گرفت. یعنی بلایی نبود که مردم با بی‌کفایتی مدیران گرفتار آن نشده باشند. 

وی افزود: ناامیدی اجتماعی به دلیل بی‌مسئولیتی دولت، وابسته کردن زندگی مردم به اخم و لبخند آمریکا، احساس رها شدگی مدیریت اداره عمومی کشور و در یک جمله؛ ما نمی‌توانیم! چه شد که با تغییر دولت در شهریور ۱۴۰۰ برق به زندگی مردم برگشت و در مدتی کوتاه بر کرونای مدیریتی فائق آمدیم؟ و حالا چه شده که در عرض ۸ ماه کشور دوباره به همان حال روز ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ برگشته؟ اخبار تلخ و هشداردهنده اعتراضات این چند روز به قطعی برق در مناطق مختلف کشور تداعی همان ایام است. خیلی سخت است باور این اتفاق. 

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: دولت شهید رئیسی دقیقاً از دل همان مسائل و مصائب سخت اجتماعی متولد شد، به همین دلیل هم با درک رنج و سختی مردم، اولویت برنامه دولت حل مسئله خاموشی و رهایی مردم از کرونای مدیریتی قرار گرفت. او همان آغازین روزها به خوزستان مظلوم رفت تا اطمینان دهد دولتمردان در برابر رنج مردم بی‌تفاوت نخواهند بود. به خوزستان رفت تا بگوید برای او حل مصائب اهالی جنوب اولویت دارد نه کوچه باز کردن برای رقاصی، خواست بگوید با انتخاب مدیران مردمی و دردکشیده شما را تنها نمی‌گذاریم و اولویت‌های کشور را در صدر توجهات قرار خواهیم داد. 

خلجی تأکید کرد: با مجاهدت شهید رئیسی و با اتکاء به اراده مردم، زندگی به روال طبیعی برگشت و روان اجتماعی آرام گرفت. رحمت و رضوان خدا بر رئیس‌جمهور باکفایت و مردمی. اگر در پی فهم دلیل محبوبیت شهید رئیسی در دل و جان مردم جای‌جای این سرزمین پهناور هستید، کافی است اوضاع اجتماعی مردم در این ۸ ماه را ببینید.

انتهای خبر/

برچسب ها: آخرین اخبار استان مازندران خاموشی خاموشی های 4 ساعته

خبرهای مرتبط

دهه کرامت فرصتی برای تقویت وحدت اسلامی است دهه کرامت فرصتی برای تقویت وحدت اسلامی است

دهه کرامت فرصتی برای تقویت وحدت اسلامی است

جلسه بررسی وضعیت ارتباطات غرب استان مازندران با حضور معاون وزیر ارتباطات جلسه بررسی وضعیت ارتباطات غرب استان مازندران با حضور معاون وزیر ارتباطات

جلسه بررسی وضعیت ارتباطات غرب استان مازندران با حضور معاون وزیر ارتباطات

ماجرای قطعی‌ اینترنت در غرب مازندران ماجرای قطعی‌ اینترنت در غرب مازندران

ماجرای قطعی‌ اینترنت در غرب مازندران

شعار سال 1404

شهدای شاخص سال 1404

دهه کرامت فرصتی برای تقویت وحدت اسلامی است

گزارش تصویری آیین بزرگداشت مقام معلم در شهرستان چالوس

خاموشی‌های ۴ ساعته، کشور را کلافه کرده است

تبعات حذف تنها نماینده کشور در کمیسیون منابع آبی

مامایی؛ نگهبان لحظات شگفت‌انگیز آغاز زندگی

جلسه هماهنگی بزرگداشت شهدای خدمت در شهرستان چالوس

در سایه مهر امام رضا (ع) خدمت می‌کنیم

درخشش آلما حسینی در مسابقات وزنه‌برداری جهانی پرو

نساجی قائم‌شهر بلاتکلیف‌تر از همیشه

بازدید فرماندار چالوس از دو حوزه برگزاری آزمون سراسری ۱۴۰۴ نوبت اول

تهدید منافع‌ملی با تعطیلی پژوهشکده‌ دریای‌خزر

وداعی که هرگز به پایان نرسید

اکولوژی، نفس خزر؛ یکی که برود، دیگری می‌میرد

برگزاری بزرگ‌ترین ماراتن علمی در ۱۷ شهر مازندران

جاده ساحلی راه نجات ترافیک غرب مازندران است

از دل واژه‌ها تا اُفق فردا

میانکاله تشنه است

صدای چرخ‌هایی که دیگر نمی‌چرخند

چای، هزینه‌ای فراتر از برگ‌های سبز

گزارش تصویری یادواره شهدای دارمیشکلا و کردخیل در چالوس

دسترسی سریع
  • درباره چالوس
  • تماس با چالوس رسانه
  • گزارشات مردمی
  • انتقادات و پیشنهادات
لینک های مفید
  • خبرگزاری بسیج
  • بسیج استان مازندران
  • خبرگزاری بلاغ
  • شهرداری چالوس

پایگاه خبری چالوس رسانه پایگاه خبری چالوس رسانه با هدف اطلاع رسانی صادقانه و بدون جانب داری اقشار مختلف سعی در ارسال بروزترین اخبار شهرستان چالوس به مردم شریف شهرستان داشته است، کپی برداری از اخبار و عکس های ارسالی در این پایگاه رسانه ای بدون کسب مجوز کتبی، ممنوع می باشد.

  • صفحه اصلی
  • آخرین اخبار
  • درباره چالوس
  • اخبار شهرستان چالوس
  • گردشگری