به گزارش پایگاه خبری چالوس رسانه، سردار شهید هرمز (میثم) محمدبیگلو، در سوم اسفند ۱۳۳۷ در خانوادهای دیندار در شهرستان رشت چشم به جهان گشود. دوران تحصیل خود را در مدارس رشت با موفقیت پشت سر گذاشت و در کنار درس، به مطالعه کتابهای غیردرسی، تلاوت قرآن و ورزش علاقهمند بود. او در رشته هندبال به قهرمانی کشوری رسید و همانقدر که در میدان ورزش میدرخشید، در اخلاق و سادگی نیز نمونه بود. به تجملات پشت کرده و سادهزیستی را نهتنها برای خود، بلکه برای دیگران هم توصیه میکرد.

از انقلاب تا آموزش نظامی
با آغاز حرکتهای انقلابی، او در خط مقدم مبارزه با رژیم طاغوت قرار گرفت و نقش فعالی در شکلگیری انقلاب اسلامی در رشت ایفا کرد. پس از پیروزی انقلاب، برای دفاع از دستاوردهای آن، وارد عرصههای مختلف شد. با عضویت در بسیج و سپس اعزام به تهران، زیر نظر شهید محسن چریک – از مربیان برجسته و مجرب جنگهای چریکی – آموزشهای نظامی را فرا گرفت و با ارادهای فولادین به رشت بازگشت تا نیروهای بسیجی و سپاهی را آموزش دهد.
او در مقابله با فتنهها، از غائله انزلی گرفته تا بحران دانشگاه و توطئههای منافقین، همواره در صف نخست ایستاد و با درایت، دشمن را در نطفه خفه کرد.
فرماندهی در چالوس و تأثیر ماندگار
شهید بیگلو به همراه یارانش در مدت یک ماه پادگان آموزشی چالوس را راهاندازی کرد و فرماندهی آن را بر عهده گرفت. سه پایگاه دیگر در ساری، رامسر و منجیل نیز زیر نظر مستقیم او فعالیت میکردند. در دوران مسئولیتش با وجود کمبودها، هزاران رزمنده را با جان و دل آموزش داد.

او مربی و معلمی بود که هزاران نفر از رزمندگان گیلان و مازندران زیر نظرش آموزش دیدند و در جبهههای غرب و جنوب، از خود رشادت و نام نیک به یادگار گذاشتند.
با چمران در پاوه، با خدای خود در شلمچه
در بهار ۱۳۵۸، پاوه جولانگاه دشمن شده بود. شهید بیگلو مشتاقانه به آنجا رفت و در کنار شهید چمران، جنگ کوهستانی را آموخت. در عملیات بیتالمقدس، جفیر و کوشک حضور داشت و زخمی شد. با اینکه مسئول آموزش هزاران نیرو بود، اما دلش در میدان نبرد میتپید. خود میگفت: «دانشگاه جبهه، جایی است که در هیچ جای زمین پیدا نمیشود.»
در تابستان ۱۳۶۱، تنها ۲۷ روز پس از ازدواج، عازم جبهه شد و در تاریخ ۲۴ تیرماه، در عملیات رمضان و در محور شلمچه، در حالیکه ذکر «یا زهرا» و «یا حسین» بر زبان داشت، به شهادت رسید.
در زمان شهادت، فرماندهی پادگان آموزشی شهید رجایی منطقه ۳ کشور را بر عهده داشت. پیکر پاکش در میان اندوه مردم رشت تشییع و در گلزار شهدای تازهآباد به خاک سپرده شد.
روایتی از ایستادگی
تقی آقایی، از همرزمان شهید، روایتی شنیدنی از شجاعت او دارد: روزی در پی کشته شدن یکی از اراذل در رشت، منافقین با سوءاستفاده از ماجرا، تجمعی گسترده به راه انداختند تا همچون بندر انزلی، سپاه را مورد حمله قرار دهند. هرمز، بیدرنگ مقابل آنان ایستاد، با شجاعت ضربالاجلی تعیین کرد و هشدار داد. سپس لباس رزم پوشید و بیسلاح، تنها با دو تن از یارانش به دل جمعیت رفت و تجمع را متفرق ساخت.
فرازی از وصیتنامه
شهید بیگلو در وصیتنامهاش چنین مینویسد:
«ای پویندگان راه حق و حقیقت، سلام آتشین مرا بپذیرید. من با آگاهی کامل پا به راه خدا که همان راه حسین (ع) است گذاشتم و به ندای “هل من ناصر ینصرنی” لبیک گفتم.
برادران عزیزم، تقوا پیشه کنید، کینهها را دور بریزید و در همه احوال خدا را ناظر اعمال خود بدانید.
ذکر خدا را فراموش نکنید که دلها را آرام میکند و انسان را از وسوسههای نفسانی نجات میدهد.»
منبع خبر: https://defapress.ir/fa/news/762714